V enem dnevu tolikšen napredek v razvoju, kot ga sami naredite v enem mesecu.

Ustvarjalnik je za partnerska podjetja peskovnik, v katerem se ustvarjajo nove priložnosti. Vsa podjetniška izobraževanja in dogodki so bazen podjetnih mladih, iz katerega lahko črpamo ideje ali iščemo bodoče ključne kadre.

Z našimi partnerje soustvarjamo projekte, ki:

– spodbujajo inovativnost in razvoj novih rešitev
– prispevajo k iskanju podjetnih in samoiniciativnih kadrov
– poskrbijo, da se o naših partnerjih sam od sebe širi glas

Naš pristop...

Ustvarjalnost mladih brez omejitev v glavah

Ustvarjalnost mladih brez omejitev v glavah

Mlada generacija ima bolj drzne ideje, saj se ne ozira na trenutno miselnost, obenem pa jo bogati entuziazem, ki ga v starejših organizacijah manjka.
Iskanje kadrov, ki jih odlikuje proaktivnost

Iskanje kadrov, ki jih odlikuje proaktivnost

Več kot 2.000 mladih podjetnic in podjetnikov se vsako leto udeleži naših dogodkov. Naši projekti partnerjem omogočijo dostop do njih.
Stik z najbolj cenjenimi podjetniki nove generacije

Stik z najbolj cenjenimi podjetniki nove generacije

Ustvarjalnikovi mentorji so nekateri najbolj cenjeni ustanovitelji podjetij nove generacije. Njihove izkušnje so jedro naših projektov, saj vodijo proces ustvarjanja.

Samo v lanskem letu so Ustvarjalnikove aktivnosti prek socialnih in klasičnih medijev dosegle prek 1.600.000 ljudi.

Prav vsak projekt Ustvarjalnika je narejen z mislijo, da izstopa; da je toliko poseben, da se o njem govori – le na tak način bo deležen zanimanja na socialnih omrežjih in v klasičnih medijih.

Nekaj naših najodmevnejših projektov

Fundacija za ustvarjalne mlade

Skupaj z desetimi uglednimi slovenskimi podjetji smo zbrali sklad, ki vsako leto podeljuje deset štipendij mladim podjetnikom na začetku svoje poti. Vsako poletje razpišemo poziv za vse, stare med 16 in 22 let, ki razvijajo zanimive projekte. Pri tem nas ne zanimajo ocene v šoli, temveč doseženi uspehi na kateremkoli drugem področju. Podjetja vstopajo v fundacijo, saj na tak način dobijo možnost, da štipendirance pozneje zaposlijo. Več o fundaciji si lahko preberete na www.fundacijaum.si.

Štartaj, Slovenija!

Za najbolj odmeven projekt spodbujanja podjetništva v državi smo se združili največja televizija v državi, POPTV, ter Spar Slovenija s svojo mrežo trgovin. Ustvarili smo televizijsko oddajo v kateri smo spremljali zgodbe mladih ustvarjalcev, ki so svoje produkte ponudili kupcem na policah megamarketov. Zaradi projekta je nastalo prek 200 novih produktov, samo sodelujoči podjetniki pa so zaposlili prek 50 ljudi. Produkte naših podjetnikov je kupilo več kot 1.500.000 ljudi.

Startup Train 2019

Skupaj s Slovenskimi Železnicami in podjetjem A1 Slovenija smo zagotovili vlak in internetno povezavo, da je 15 slovenskih podjetniških ekip odšlo na štiridnevno potovanje v Sofijo, kjer so s 30 mentorji na poti razvijali svoje poslovne ideje in jih ob koncu predstavili vlagateljem, enemu največjih investicijskih skladov – LauncHub.

Vsakoletno tekmovanje za naj mladinski startup leta

Ustvarjalnik že osem let organizira tekmovanje za naj mladinski startup, na katerem se predstavljajo že delujoča podjetja, ki so jih ustanovili srednješolci. Doslej smo ga pripravili v Predsedniški palači ter Državnem zboru RS, udeležence pa vsako leto nagovorijo najbolj cenjeni podjetniki z vsega sveta. Zmagovalci tekmovanj svoje kariere povečini nadaljujejo na univerzah v tujini.

Podjetniško potepanje po Savinjski dolini

Skupaj s predstavniki lokalne turistične organizacije smo pripravili enotedenski program za mlade kreativce, ki so tri dni raziskovali pokrajino ter iskali priložnosti, nato pa so pod vodstvom Ustvarjalnikovih mentorjev dva dni razvijali nove turistične produkte. Danes so številni med njimi v redni turistični ponudbi.

Lov za zakladom na Bistriškem gradu

Na povabilo lokalnega zavoda za turizem smo po celotnem posestvu gradu skrili namige, uganke in izzive. Celotni generaciji sedmošolcev bližnjih osnovnih šol smo dali nalogo, da najdejo zaklad in na tak način trenirali njihove veščine iznajdljivosti, podjetnosti in ustvarjalnosti.

Kako lahko začnemo?

Vključite se v našo Fundacijo za ustvarjalne mlade

Vključite se v našo Fundacijo za ustvarjalne mlade

Dogovorite se za termin srečanja

Dogovorite se za termin srečanja

Stopite v stik z nami po telefonu

Stopite v stik z nami po telefonu