Resnično podjetništvo: od nič do prvega posla v desetih korakih.

Ustvarjalnik je slovenska izobraževalna organizacija, ki svoje učne načrte izvaža v največ držav. Naša metodologija za mlade podjetnike na začetku je prejela številna priznanja: izbrana je bila med dvanajst najbolj perspektivnih družbenokoristnih iniciativ na svetu po izboru organizacije Unreasonable institute, prejela je priznanje za najbolj družbenokoristno idejo v regiji CEE in posebno priznanje predsednika republike Slovenije. Danes se izvaja na treh kontinentih.

Naš pristop...

Lasten podjetniški projekt iz svojega hobija

Lasten podjetniški projekt iz svojega hobija

Mlade vodimo po korakih, da lahko iz svojega hobija ustvarijo poslovno idejo, ki jo oblikujejo v prvi produkt.
Individualno mentorstvo do prvega večjega uspeha

Individualno mentorstvo do prvega večjega uspeha

Naš program se zaključi s prvo malo večjo zmago na projektu udeleženca, do tja pa pomagajo mentorji.
Povezave do podjetij, kapitala, sredstev

Povezave do podjetij, kapitala, sredstev

Vsak projekt obravnavamo kot resničen posel, zato pomagamo navezati stike z vsemi ključnimi deležniki.

Osnovna razlika med našim programom in vsemi ostalimi je, da mi mlade dejansko vržemo v vodo in jim pomagamo do resničnega produkta, ki ga poskusijo prodati resničnim strankam za resničen denar.

Verjamemo, da je to edini način, da se nekdo zares priuči posla.

Ustvarjalnik ponuja učni načrt kot storitev: naročnik v paketu dobi učne priprave, ustrezno metodologijo in priročnik za mentorje, vsa potrebna gradiva ter izobraževanje za izvajalce in podporo pri izvedbi. Vsak učni načrt je pripravljen po meri za naročnika.

Kje vse se uporablja naš učni načrt?

Colorado, ZDA

Univerza Watson

Na Univerzi Watson je Ustvarjalnik pripravil celostno prenovo učnega načrta pri predmetu Transformative Entrepreneurship, ter postavil model mentorstva podjetnikom, ki se uporablja na celotni univerzi.
Mexico City

U.School

Skupaj z vodilno latinskoameriško organizacijo za spodbujanje socialnega podjetništva Disruptivo.tv smo vzpostavili program podjetniških krožkov v srednjih šolah v Mexico City-ju, ki se uspešno širi po šolah v manj premožnih delih mesta. Vsako leto Ustvarjalnikova ekipa program podpira z izobraževanjem za mentorje ter svetovanjem pri njegovi izvedbi.
Bulgaria

Teenovator

Ustvarjalnik je bil povabljen, da za celoten bolgarski šolski sistem pripravi obšolski program učenja podjetništva, skupaj s spremljujočimi dogodki in vsakoletnim tekmovanjem za naj mladinski startup. Po pilotski izvedbi v Sofiji se program uspešno širi v večja bolgarska mesta. Ustvarjalnikova ekipa program podpira z izobraževanji za mentorje ter svetovanjem pri njegovi izvedbi.

Kako lahko začnemo?

Prenesite si pregled učnega načrta in vzorčno učno uro

Prenesite si pregled učnega načrta in vzorčno učno uro

Dogovorite se za termin srečanja

Dogovorite se za termin srečanja

Stopite v stik z nami po telefonu

Stopite v stik z nami po telefonu