Tekmovanja

O TEKMOVANJIH

Ustvarjalnik vsako leto za udeležence Ustvarjalnikovih podjetniških krožkov pripravi dve vrsti tekmovanj: Startup Days in Ustvarjalnikovo Zaključno konferenco.

Startup Days je tridnevni podjetniški vikend, na katerem udeleženci pod vodstvom mentorjev poizkusijo v 54-ih urah razviti svojo prvo poslovno idejo od ideje na papirju do končnega produkta. Na zaključni prireditvi dogodka predstavijo svoje ideje strokovni komisiji. Najboljše ideje so nagrajene z nagradami: Naj ideja po izboru komisije, Naj ideja po izboru občinstva, Naj produkt, Naj storitev, Naj družbeno koristna ideja, Naj pitch.

Ustvarjalnikova Zaključna konferenca je dogodek ob zaključku šolskega leta, na katerem udeleženci Ustvarjalnikovih podjetniških krožkov predstavijo projekte, na katerih so marljivo delali v okviru podjetniškega krožka tekom šolskega leta. Dogodek je hkrati tudi tekmovanje za najboljši mladinski startup leta, na katerem se najboljše slovenske ekipe pomerijo z ekipami iz tujine. Na dogodku so prisotni slavnostni domači in tuji govorci, ki z mladimi delijo svoje znanje in izkušnje ter jih na tak način še dodatno motivirajo za nadaljne delo.

STARTUP DAYS

60+ UDELEŽENCEV

20+ MENTORJEV

5 NAGRAD

PRETEKLI ZMAGOVALCI STARTUP DAYS

FEBRUAR 2017

Naj ideja po izboru strokovne komisije: Glukagen
Naj ideja po izboru udeležencev: Glukagen
Naj socialna ideja: Od ljudi za ljudi
Naj storitev: NajdiPrakso
Naj produkt: Srnobejž
Naj pitch: Neobelt

MAJ 2016

Naj QL ideja (Banka Koper): Lepotica Slovenije
Naj ideja po izboru udeležencev: Intervent
Naj socialna ideja: LumniSafe
Naj storitev: Dijačko
Naj produkt: ThinkAlong
Naj pitch: Aquabotanica

MAREC 2016

Naj ideja po izboru strokovne komisije: ThinkAlong
Naj ideja po izboru udeležencev: ThinkAlong
Naj socialna ideja: Intervent
Naj storitev: ConcertMatch
Naj produkt: HoloTime
Naj pitch: HoloTime

UTRINKI S STARTUPDAYS

ZAKLJUČNA KONFERENCA

20 TEKMOVALNIH EKIP

3 GOVORNIKI

3 DRŽAVE

NAJ MLADINSKI STARTUPI

LETA 2016

BRIEFING

Briefing je spletna platforma za oblikovanje in nakup spodnjega perila po lastnih željah.

LETA 2015

UPRESS

Srednješolska ekipa je razvila tipkovnico, ki črpa energijo za svoje delovanje iz pritiskov na tipke. S tehnologijo, ki so jo razvili, so prepričali tri tuje investicijske sklade, da so vložili semensko investicijo v njihovo podjetje. Postali so najmlajša slovenska ekipa doslej, ki ji je uspelo pridobiti investicijo.

LETA 2014

WIVU

Wivu je mobilna aplikacija, ki uporabnikom vsakodnevno zastavlja foto izziv na določeno temo. Uporabniki izbirajo najboljšo fotografijo in tekmujejo med seboj. Dosegla je več kot 2/3 dijaške populacije na šolah, kjer so jo ponudili. Ustanovitelj je zaradi nje postal del ekipe slovenskega startupa Povio Labs in zdaj živi v San Franciscu.

UTRINKI Z ZAKLJUČNIH KONFERENC