Delavnice

O DELAVNICAH

“Uči se, bodi priden, imej lepe ocene in diplomiraj, da te bo potem čakala služba!” je dobronameren nasvet, a žal napačen. Najboljša delovna mesta in najbolj zanimive poslovne ideje od posameznika terjajo, da ni le izvrševalec tistega, kar so ga priučili, ampak ustvarjalec tistega, kar še ne obstaja. Zavedamo se, da ustvarjalci poleg znanja potrebujejo tudi veščine, ki se jih ni mogoče priučiti skozi knjige, temveč skozi prakso.
V ta namen na Ustvarjalniku ponujamo raznolik nabor delavnic, izobraževanj in drugih dogodkov, s katerimi želimo mladim dati možnost nadgradnje njihovega obstoječega znanja, ter jih opremiti z veščinami, ki jih bodo potrebovali na svoji podjetniški poti kot tudi v življenju. Delavnice izvaja Ustvarjalnikova ekipa mentorjev ob podpori zunanjih sodelavcev Ustvarjalnika.

UTRINKI Z DELAVNIC

PONUDBA

DELAVNICE

IZOBRAŽEVANJA

ORGANIZACIJA DOGODKOV

DELAVNICE IN IZOBRAŽEVANJA

ZA ŠOLE IN ORGANIZACIJE*

*Za možnosti izvedbe delavnice po meri nam pošljite povpraševanje.

ISKANJE POSLOVNE IDEJE

Trajanje: 60 min.

Skozi zgodbe zanimivih podjetij udeleženci spoznajo, kako začeti posel tudi če nimajo zagonskih sredstev. Na delavnici bodo nanizali številne idej in se naučili, kako izbrati najboljšo.

IMAM IDEJO, A NE VEM, KAKO NAPREJ

Trajanje: 90 min.

Udeleženci bodo na delavnici s pomočjo mentorja: podjetnika začrtali svoje prve korake od ideje do zaslužka. Udeleženci se bodo naučili tudi kako poiskati mentorja.

JAVNO NASTOPANJE IN POSLOVNE PREDSTAVITVE

Trajanje: 60-120 min.

Intenzivna praktična delavnica javnega nastopanja s poudarkom na pripovedovanju zgodb, prilagojena poslovnim predstavitvam (pitch…). Udeleženci na njej dobijo šablono za učinkovit nastop.

VPELJAVA PODJETNIŠKIH PRISTOPOV V UČNI PROCES

Trajanje: 3 ure.

Namen delavnice je spoznati miselnost in konkretno delovanje sodobnega podjetniškega sveta in ta pristop uporabiti v šolskem kontekstu ter pridobiti konkretne ideje, kako bi lahko obogatili in dopolnili pedagoški proces. Učni timi bodo od vsebine delavnice odnesli (1) iztočnice za vpeljavo “podjetniških” pristopov v učni proces ter (2) skupaj izdelali idejni plan za šolski projekt, ki bo vključeval vse elemente, o katerih se bodo pogovarjali na delavnici.

KREATIVNOST PO METODI UNIVERZE STANFORD

Trajanje: 2-6 ur.

Sodobna tehnologija in pristopi nam omogočajo, da v zelo kratkem času pridemo od ideje do prototipa izdelka. Na delavnici se bodo udeleženci spoznali z našim procesom ustvarjanja novih produktov, ki vključuje Googlov postopek hitrega prototipiranja, ter dizajnerski način razmišljanja z univerze Stanford.

DELAVNICA DRUŽBENO KORISTNEGA PODJETNIŠTVA

Trajanje: 2-6 ur.

Delavnica, na kateri udeleženci razdelajo svojo idejo za družbeno koristno iniciativo in jo preoblikujejo v socialno podjetje. Cilj delavnice je, da udeleženci izdelajo prvi prototip za svojo zamisel in ga preizkusijo na trgu. Delavnica se zaključi z izdelavo terminskega načrta za dejansko izpeljavo projektov, ki so si jih zamislili udeleženci. Prizadevamo si, da projekti udeležencev dejansko zaživijo, zato jim tudi po delavnici nudimo mentorsko podporo.

IZVEDBA PODJETNIŠKEGA VIKENDA

Trajanje: 2-3 dni.

Priložnost, da podjetje izkaže svojo družbeno odgovornost tako, da mladim iz lokalnega okolja postavi konkreten poslovni izziv iz svojega področja in angažira zaposlene, da kot mentorji sodelujejo v tem procesu. Podjetje si s tem ustvari veliko promocije v lokalnem okolju, dobi priložnost za neposreden stik z mladimi, hkrati pa motivira svoje zaposlene.

STROKOVNE DELAVNICE

ŠTARTAJ, SLOVENIJA

Trajanje: 3 ure.

Podjetniki pripovedujejo o svoji zgodbi o uspehu: kako je mogoče uspeti samo z dobro idejo in brez zagonskih sredstev. Skozi pogovor, ki ga vodi voditelj oddaje Štartaj, Slovenija, in v katerem sodelujejo tudi gostje (podjetnik iz lokalnega okolja ali iz oddaje Štartaj, Slovenija), se udeleženci seznanijo s tremi ključnimi lekcijami za odkrivanje poslovnih idej, ki jih nato s pomočjo Ustvarjalnikove šablone za uresničitev ideje poizkusijo uporabiti pri realizaciji lastne ideje.

KAKO SVOJO ZAMISEL PRETVORITI V VIR PRIHODKA

Trajanje: 3 ure.

Današnja potrošniška družba ponuja takorekoč neomejeno izbiro, kupci pa imajo več denarja, kot kadarkoli prej v zgodovini. Ob poplavi produktov, ki nam jih oglašujejo, bo moral naš resnično izstopati. Na delavnici se bodo udeleženci skozi razdelavo lastne poslovne zamisli spoznali z dvema ključnima principoma, ki olajšata nastop na trg: da podjetnik razume, na katero potrebo ali problem odgovarja njegov izdelek, ter da podjetnik zna o svojem produktu povedati zgodbo, zaradi česar bo izstopal. Ob koncu delavnice bodo udeleženci dobili vse potrebno, da bodo lahko še isti dan dosegli svojo prvo prodajo (ali predprodajo).

KAKO TRŽITI SVOJ PRODUKT

Trajanje: 3 ure.

Danes je produkt lažje narediti, kot prodati. Ko imamo izdelek, ki ga lahko ljudje kupijo, se pravo delo šele prične. Na delavnici se bodo udeleženci na konkretnem primeru naučili, kaj vse je potrebno narediti, da s svojim produktom ustvarimo stalen vir prihodka. Skupaj z mentorjem bodo ugotovili, kdo so njihove potencialne stranke in na kak način pristopiti do njih, ter si s preprostim izračunom prihodkov in stroškov odgovorili, kakšne prodajne cilje si morajo zastaviti. Po koncu delavnice si bodo udeleženci izdelali tudi terminski načrt z vsemi koraki, potrebnimi za uspešno prodajo – in začetek svojega posla.

KAKO DO PRVE SPLETNE STRANI

Trajanje: 3 ure.

Če nisi na internetu – ne obstajaš, je izrek sodobnega časa. V sklopu delavnice si bomo z udeleženci ogledali tehnologije, ki omogočajo izdelavo svojo prve spletne strani z minimalnimi stroški ali celo brezplačno. Pogovorili se bomo tudi o pasteh, ki se jim je potrebno izogniti pri izdelavi spletne strani, ter o tem, kako bodo naši uporabniki kar najhitreje prišli do naše spletne strani.

OBLIKOVANJE PRVEGA LOGOTIPA

Trajanje: 3 ure.

Logotipi so postali instrumenti prepoznavnosti izdelkov, podjetij in celo posameznikov. Uspešna podjetja niso prepoznana le po svojih izdelkih, temveč tudi po znamkah, ki se skrivajo za unikatnimi logotipi. Zakaj se ne bi še sami preizkusili v oblikovanju le-teh?

DOGODKI

PREDAVANJA

OKROGLE MIZE

DOGODKI PO MERI

POŠLJITE POVPRAŠEVANJE

Z vnosom podatkov v obrazec se strinjate, da lahko Ustvarjalnik le-te uporabi izključno za odgovor na vaše sporočilo. Ti podatki se nikjer ne hranijo.