Podjetniško opismenjevanje celotne generacije slovenskih srednješolcev.

Ustvarjalnik je vzpostavil največji program spodbujanja podjetništva v Sloveniji, ki je mladim pomagal razviti svoje ideje od prve zamisli do končnega izdelka in ga ponuditi kupcu. Naše aktivnosti so se izvajale na skoraj polovici vseh šol v državi.
Izziv

Izziv

Rekordna brezposelnost med mladimi pred osmimi leti, ko smo začeli, zdaj pa pomanjkanje veščin med mladimi, zaradi katerih bi z optimizmom gledali v prihodnost.
Rešitev

Rešitev

Celoleten program podjetniških krožkov, ki jih vodijo resnični podjetniki, na katerih mladi izpeljejo prvi posel. To predstavlja trening znanj, veščin in izkušenj, ki jih ne morejo pridobiti v šoli.
Učinek

Učinek

Danes takorekoč vsaka šola v državi ponuja podjetniške vsebine: neposredno je v Ustvarjalnikovih programih sodelovalo skoraj 10.000 mladih, ki nimajo nobenih težav z zaposlitvijo.

Ustvarjalnikovo poslanstvo je čisto vse mlade v državi naučiti, kako iz svojega hobija ustvariti vir prihodka.

To počnemo tako, da po vsej državi organiziramo mrežo podjetniških krožkov, na katerih mladi pod vodstvom mentorja izpeljejo svoj prvi posel. Na tak način se v praksi naučijo korakov, kako udejanjiti svojo idejo, zaradi česar so bolje pripravljeni na prihodnost.

Verjamemo, da tako ustvarjamo državo, v kateri nihče ni omejen s svojimi okoliščinami, saj si zna ustvarjati priložnosti.

Podjetniški krožki so tradicionalno jedro Ustvarjalnikovih aktivnosti, iz katerega je nastal celoten podjetniški peskovnik, ki ga organiziramo danes. Iz bazena bivših članov krožkov prihaja velika večina udeležencev naših ostalih aktivnosti in štipendistov Fundacije za ustvarjalne mlade.
Naj družbenokoristno podjetje v Sloveniji

Naj družbenokoristno podjetje v Sloveniji

Ustvarjalnik je nosilec naslova naj družbenokoristnega podjetja leta 2015 po izboru CESA.
Unreasonable institute

Unreasonable institute

Leta 2014 smo bili izbrani med 15 najbolj perspektivnih družbenokoristnih iniciativ na svetu po izboru Unreasonable Instituta
Watson University

Watson University

Za eno najbolj cenjenih univerz za socialno podjetništvo smo pripravili učni načrt

Vas zanima podjetniški krožek pri vas?

Za šole, fakultete, inkubatorje in druge organizacije smo pripravili učni načrt z navodili za izvedbo podjetniškega krožka, ter izobraževanja za mentorje in svetovalne pakete za začetek programa.
Oglejte si naš učni načrt

Oglejte si naš učni načrt

Dogovorite se za termin srečanja

Dogovorite se za termin srečanja

Stopite v stik z nami po telefonu

Stopite v stik z nami po telefonu