Obvestilo o Fundaciji za ustvarjalne mlade

Obvestilo o Fundaciji za ustvarjalne mlade

Ustvarjalnik z obžalovanjem sporoča, da našega štipendiranca, Nejca Paradiža, z današnjim dnem izključujemo iz Fundacije za ustvarjalne mlade.

V Ustvarjalnikovi družini razumemo naše poslanstvo nudenja pomoči podjetnicam in podjetnikom pri njihovih prvih korakih do poslovnega uspeha kot sestavljanko treh delov. Izobraževati, nuditi temeljna poslovna znanja; podpirati, posredovati kontakte in odpirati vrata; ter vzgajati, skrbeti za visok nivo poslovne etike in kulture naših varovancev.

Zavedamo se, da kot organizacija, ki v naš majhen podjetniški ekosistem v Sloveniji vsako leto pripelje opazen delež podjetnic in podjetnikov, to za nas pomeni tudi odgovornost.Tako, kot se bodo v času, ko delujejo pod našim okriljem, ravnali naši varovanci, se bo čez desetletje obnašala podjetniška skupnost celotne države.

Pred dobrim mesecem dni smo bili prvič seznanjeni z nekaterimi vprašljvimi poslovnimi odločitvami podjetja Paysic, ki ga kot ustanovitelj in direktor vodi Nejc Paradiž. Tedaj smo na pobudo Ustvarjalnikovih mentorjev, ki sodelujejo z njim, sprožili postopek proučitve stanja ter pristopili z željo, da mu ponudimo pomoč. V okviru našega mentorskega angažmaja z Nejcem, je z njim govorilo več članov organizacijske ekipe Ustvarjalnika ter uglednih slovenskih podjetnikov, ki delujejo kot mentorji. Žal se je izkazalo, da Nejc v teh pogovorih ni bil iskren. Dejstva, ki smo jih dognali v zadnjem tednu po pogovorih z njegovimi poslovnimi partnerji, so to potrdila. Upravni odbor Fundacije za Ustvarjalne mlade zato ni imel druge možnosti, kot da ga v skladu s Pravilnikom o podeljevanju štipendij Fundacije za ustvarjalne mlade, s 15. junijem 2019, izključi.

Ustvarjalnik v luči vprašanj, ki so bila naslovljena na nas v zadnjih tednih, dodatno pojasnjuje, da se je Nejc Paradiž v Fundacijo za ustvarjalne mlade prijavil s projektom promoviranja gostinskih lokalov Thrill, vendar se je tekom leta začel ukvarjati z novim podjetniškim projektom Blockpay, ki je bil kasneje preimenovan v Paysic. Z nobenim od teh projektov se na naš razpis ni prijavil in z njim ni bil sprejet v program našega mentorstva, ki ga sicer ni zaključil. Nobena oseba, povezana z Ustvarjalnikom, nima s projektoma Blockpay ali Paysic nobene povezave, Nejc pa jih je na svoji uradni spletni strani kot podpornike in mentorje predstavljal na lastno pest brez njihovega privoljenja.

Zavajanje poslovnih partnerjev z namenom okoriščanja in izgradnja špekulativnih poslovnih modelov je nesprejemljivo. Želimo si, da bo imel naš podjetniški ekosistem do takšnih potez še naprej ničelno toleranco in izločil posameznike, ki se jih poslužujejo. Ustvarjalnik je vseh osem let svojega delovanja striktno zavračal kakršnokoli mentorsko podporo projektom s področja finančnih špekulacij, psevdo piramidnih mrež direktne prodaje, nestrokovnih storitev osebnega coachinga, ter v zadnjem času vse pogostejših špekulacij s kriptovalutami. Prepričani smo, da s tem jasnim stališčem in posledično z odločitvijo, ki smo jo bili glede našega štipendiranca prisiljeni sprejeti, soustvarjamo boljše gospodarsko okolje za našo državo.

shares