Generacija, ki trenutno odrašča, je najbolj priviligirana v zgodovini človeštva.

Kako to, da je to tudi generacija, ki se najbolj boji prihodnosti?

Protocamel
Prehranski dodatki za dirkalne kamele
Dve dekleti sta iz Slovenije začeli izvažati prehranske dodatke za dirkalne kamele in v manj kot letu dni sklenili prvi posel za 500.000eur, vzpostavili proizvodnjo in začeli širitev na nove trge. V procesu mentorstva smo jima pomagali od nerealizirane ideje do prvega pristopa na trg in začetka rednega poslovanja.
Upress
Brezžična tipkovnica, ki črpa energijo iz pritiskov na tipke
Dijaka tretjega letnika gimnazije sta leta 2014 izdelala brezžično tipkovnico, ki je črpala energijo iz pritiskov na njene tipke. Po prejetju prednaročila večjega trgovca sta postala najmlajša Slovenca, ki sta za tehnološki startup prejela investicijo iz tujine. Celoten projekt je nastal v okviru srednješolskega podjetniškega krožka.
Thinkalong
Ovratnica za pse, ki zaznava stopnjo njegovega stresa
Mlada inženirja sta sestavila ovratnico za pse, ki s pomočjo branja elektromagnetnega valovanja možganskih celic zaznava stopnjo stresa psa. Iz tega je nastal produkt, ki lastnikom psov na pametni telefon pošlje opozorilo, ko je pes popadljiv. Celoten projekt je nastal v okviru podjetniškega krožka.
Wivu
Mobilna aplikacija za izmenjevanje fotografij
Srednješolec je leta 2013 izdelal mobilno aplikacijo za izmenjevanje fotografij, ki je postala največkrat prenešena mobilna aplikacija na app store-u v svoji kategoriji. Po prvem uspehu je postal del ekipe podjetja Povio.
Intervent
Opozorilna tabla za prostovoljne gasilce
Prostovoljni gasilci z majhne vasi so izdelali opozorilno tablo za prostovoljce, ki se z osebnim avtom odzovejo na intervencijo in se brez opozorilnih luči peljejo v gasilsko postajo. Ustvarjalnikova mentorska ekipa je projekt podpirala od samega začetka.
Skiller
Učni pripomoček za smučanje
Športno aktivni družini se je rodil otrok z downovim sindromom, zaradi česar so bili prisiljeni prilagoditi svoj način življenja. Srednješolec, ki ni želel, da družina neha smučati, je izdelal učni pripomoček za smučanje, ki je njegovemu bratu omogočil, da se poda na sneg.
Be Life Kombucha
Pijača Kombuča
V okviru podjetniških krožkov je srednješolec svoj hobi – izdelavo pijače kombuča – pripeljal tako daleč, da je vzpostavil proizvodno linijo, začel dobavljati svojo pijačo lokalnim trgovinam ter dosegel, da se prodaja v eni največjih trgovskih verig v državi.