Generacija, ki trenutno odrašča, je najbolj priviligirana v zgodovini človeštva.

Kako to, da je to tudi generacija, ki se najbolj boji prihodnosti?

…živimo v svetu, ki se je spremenil bolj, kot je kdorkoli pričakoval. Nove tehnologije in drugačno delovanje sveta zahteva od nas veščine, ki jih šolski sistem ne podaja in miselnost, ki jo starši, vajeni življenja v drugačnem sistemu, ne poznajo.

Ustvarjalnik je nastal kot dopolnitev šolskega sistema in tradicionalne vzgoje – bodočo generacijo voditeljev učimo miselnosti, veščin in samozavesti, da znajo resnično izkoristiti priložnosti, ki jim jih ponuja naš svet. Na tak način ustvarjamo svet, kjer nihče ni omejen s svojimi okoliščinami, saj zna vedno ustvariti priložnosti.

Iz podjetniškega krožka v majhnem slovenskem kraju je v zadnjih osmih letih zraslo eno najpomembnejših gibanj za podjetništvo v državi. Metodologija, ki jo uporabljamo, se uporablja v približno tretjini vseh šol v državi in služi kot izhodišče za projekte spodbujanja podjetništva v predavalnicah, na podjetniških vikendih na vlakih, gradovih in celo v predsedniški palači ter na televizijskih ekranih.

Naš cilj je vzgojiti generacijo ustvarjalk in ustvarjalcev, ki se ne boji prihodnosti.

Ustvarjamo svet, v katerem nihče ni omejen s svojimi okoliščinami, saj si zna priložnosti ustvariti sam.

Spoznajte Ustvarjalnikovo ekipo

Ustanovitelj

Matija Goljar

Matija je magister uporabne domišljije, ki je svoje prvo podjetje ustanovil pri devetnajstih letih a kmalu svet startupov zamenjal s pedagoškim delom. Ustvaril je metodologijo, ki je bila povod za ustanovitev Ustvarjalnika, mednarodnega programa podjetniškega izobraževanja, zaradi katerega je nastalo več sto mladih podjetij.

Poleg dela v Ustvarjalniku je Matija gostujoči profesor podjetništva na prestižni univerzi Watson v ZDA ter voditelj treh sezon podjetniške oddaje Štartaj, Slovenija! na PopTV. Je tudi član Unreasonable Instituta v ZDA, najprestižnejšega združenja socialnih podjetnikov na svetu in prejemnik nagrade za najbolj družbeno koristno podjetje v Sloveniji leta 2015.

Vodja operative in dogodkov

Tjaša Ban

Tjaša je soustanoviteljica podjetja Protocamel d.o.o., proizvajalca in izvoznika visokokakovostnih prehranskih dodatkov za dirkalne kamele. S soustanoviteljico Patricijo sta uspeli z lokalnimi partnerji skleniti terminsko pogodbo za distribucijo njihovih produktov v države Arabskega polotoka še pred pričetkom proizvodnje. Mlada ekipa je tako prejela tudi naziv naj mladinski startup za leto 2018. Tjaša je diplomirala na pedagoški fakulteti kot profesorica edukacijskih ved in sedaj zaključuje magistrski študij inkluzivne in socialne pedagogike. Ustvarjalnikovi ekipi se je pridružila, saj verjame v pomen podpore mladim podjetnikom.
Vodja programov in mentorjev

Aljaž Osetič

Aljaž je večino srednješolskih let preživel v Ustvarjalniku in se preizkusil v številnih poslih, zaradi česar je bil sprejet na študij na univerzi Watson v ZDA. Doštudiral je socialno podjetništvo in prejel nagrado naj študenta leta.

Kljub mnogim drugim priložnostim se je vrnil v Slovenijo in se pridružil Ustvarjalnikovi ekipi, da po ameriškem zgledu pomaga postaviti podjetniški ekosistem, ki bo mladim omogočil, da tudi v Sloveniji lahko posežejo po svojih najbolj drznih sanjah.