Fundacija za ustvarjalne mlade

Fundacija za ustvarjalne mlade je nastala iz prepričanja, da obstaja v Sloveniji med mladimi mnogo prodornih posameznikov z izjemnimi talenti, ki zaradi svojih okoliščin niso imeli priložnosti, da jih razvijejo in uporabijo. Družba od mlade generacije še vedno zahteva, da sledijo ustaljenim potem k tradicionalnim zaposlitvam, ki jih je vse manj.
Izziv

Izziv

Najbolj ambiciozni mladi v šoli in širši družbi ne najdejo ustreznega podpornega okolja, da bi lahko uresničili vse svoje potenciale.
Rešitev

Rešitev

Na razpisu izbrati 10 najbolj izstopajočih mladih in jim ponuditi štipendijo, mentorstvo, povezave, in vse pogoje, da svoje zamisli izpeljejo.
Učinek

Učinek

Po prvem letu delovanja Fundacije je en član prejel štipendijo za študij v ZDA, štirje so ustanovili donosna podjetja, en pa je prejel investicijo iz tujine.

Namen Fundacije za ustvarjalne mlade je, da najbolj nadarjenim mladim srednješolcem pomaga, da resnično izkoristijo vse svoje potenciale.

S tem svoje hobije pretvorijo v poslanstvo – s katerim se ne samo preživljajo, ampak so plodovi njihove ustvarjalnosti doprinos naši družbi. To počne tako, da mladim pomaga izpeljati svoje prve podjetniške projekte, saj s tem dobijo veščine, izkušnje in motivacijo, zaradi katerih bodo to, kar so naredili v mladih letih, znali pretvoriti v uspešno kariero.

Fundacija za ustvarjalne mlade ima po svojem statutu tri naloge:

1.

Vsako leto skupino najbolj nadarjenih srednješolcev, ki razvijajo svoje prve podjetniške projekte podpre z mesečno žepnino, zaradi katere se lahko povsem posvetijo svojemu projektu.

2.

Vsem prejemnikom štipendije omogoča vključitev v mentorski program v okviru katerega mladi dobijo mentorje, kontakte, in sredstva s katerimi lahko svoje prve projekte pretvorijo iz hobija v posel.

3.

Vključene mlade podjetnike individualno povezuje s podjetji, ki podpirajo delovanje Fundacije s ciljem, da se jih čimveč v njih tudi zaposli.
Podjetja, ki podpirajo Fundacijo dobijo neposreden dostop do bodočih kadrov, ter možnost sodelovanja pri skupnem razvoju njihovih zamisli.

Več o Fundaciji si lahko preberete na: www.fundacijaum.si.

Ste podjetje in vas zanima vključitev v Fundacijo?

Oglejte si letošnje letno poročilo Fundacije UM

Oglejte si letošnje letno poročilo Fundacije UM

Dogovorite se za termin srečanja

Dogovorite se za termin srečanja

Stopite v stik z nami po telefonu

Stopite v stik z nami po telefonu