Na kak način Ustvarjalnik pomaga mladim podjetnikom

Naši mentorji v obliki tedenskih srečanj pomagajo podjetnikom na začetku do prvih korakov v poslu. Pri tem se opirajo na metodologijo hitrega testiranja idej, ki smo jo razvili v osmih letih našega delovanja.

GOOD IDEAS GOOD BOI

Za vse, ki bi si želeli takšno pomoč, smo pripravili brezplačne mentorske termine, na katerih lahko postavite kakršnokoli vprašanje o poslu. Prijavite se lahko tako, da nam pošljete kratko sporočilo s kratkim opisom vaše ideje in dogovorili se bomo za srečanje.

Potem bomo ugotovili, ali je za vas najbolj smiselno, da se vključite v katero od naših izobraževanj, se udeležite katerega od dogodkov, ali pa ste pripravljeni, da vas povežemo z mentorjem, s katerim se boste redno srečevali.

Fundacija za ustvarjalne mlade

Skupaj z desetimi uglednimi slovenskimi podjetji smo zbrali sklad, ki vsako leto podeljuje deset štipendij mladim podjetnikom na začetku svoje poti. Vsako poletje razpišemo poziv za vse, stare med 16 in 22 let, ki razvijajo zanimive projekte. Pri tem nas ne zanimajo ocene v šoli, temveč doseženi uspehi na kateremkoli drugem področju. Več o fundaciji si lahko preberete na www.fundacijaum.si.

Izbrani mentoriranci

PROTOCAMEL
PROTOCAMEL
Dve dekleti sta iz Slovenije začeli izvažati prehranske dodatke za dirkalne kamele in v manj kot letu dni sklenili prvi posel za 500.000eur, vzpostavili proizvodnjo in začeli širitev na nove trge. V procesu mentorstva smo jima pomagali od nerealizirane ideje do prvega pristopa na trg in začetka rednega poslovanja.
UPRESS
UPRESS
Dijaka tretjega letnika gimnazije sta leta 2014 izdelala brezžično tipkovnico, ki je črpala energijo iz pritiskov na njene tipke. Po prejetju prednaročila večjega trgovca sta postala najmlajša Slovenca, ki sta za tehnološki startup prejela investicijo iz tujine. Celoten projekt je nastal v okviru srednješolskega podjetniškega krožka.
THINKALONG
THINKALONG
Mlada inženirja sta iz splošno dostopnih elektronskih izdelkov sestavila ovratnico za pse, ki s pomočjo branja elektromagnetnega valovanja možganskih celic zaznava stopnjo stresa psa. Iz tega je nastal produkt, ki lastnikom psov na pametni telefon pošlje opozorilo, ko je pes popadljiv. Celoten projekt je nastal v okviru podjetniškega krožka.
WIVU
WIVU
Srednješolec je leta 2013 izdelal mobilno aplikacijo za izmenjevanje fotografij, ki je postala največkrat prenešena mobilna aplikacija na app store-u v svoji kategoriji. Po prvem uspehu je postal del ekipe podjetja Povio.
OLI
OLI
Študentka oblikovanja je za svoj zaključni projekt izdelala multifunkcijski otroški šotor Oli, ki je okolju prijazna in posebej prikupna alternativa velikim hišicam za punčke. Svojega produkta ni tržila dokler se ni vključila v naše mentorstvo. Za produkt je vzpostavila proizvodno linijo ter pridobila prva naročila s Skandinavije in povabilo za razstavljanje na prestižnem danskem sejmu oblikovanja.
BLOCKPAY
BLOCKPAY
Mlad programer je od otroških let poskušal izpeljati različne manjše posle, nato je skozi proces mentorstva v Ustvarjalniku razdelal idejo za poenostavitev med-bančnih transakcij in s prototipno rešitvijo prepričal vlagatelje, da so financirali razvoj produkta. Postal je najmlajši nosilec licence za vodenje spletne banke.
GAIA NATURELLE
GAIA NATURELLE
Farmacevtka z inovativno idejo o kolagenskih prehranskih dopolnilih se je vključila v program organiziranega mentorstva pod okriljem Ustvarjalnika. Med programom je razdelala svojo poslovno idejo in določila ciljni segment, nato razvila lastno blagovno znamko ter prek povezav, ki so jih svetovali mentorji prišla do finančnega vložka za vzpostavitev proizvodnje. Kmalu za tem je prejela povabilo v oddajo Štartaj Slovenija in svoje produkte začela ponujati tudi na Hrvaškem.
ZOKS
ZOKS
Hči osebe na invalidskem vozičku je hotela najti rešitev za deževne dni, ko invalidi ne želijo z umazanim vozičkom priti na obisk – s svojimi copatki za vozičke je ustvarila rešitev, ki je pomenila mnogo večjo družbeno aktivnost invalidov. Projekt ji je odprl vrata na univerzo v ZDA, kjer je študirala socialno podjetništvo. Ustvarjalnikovi mentorji so jo vodili skozi proces vpisa na univerzo ter pridobivanja sredstev za študij.
INTERVENT
INTERVENT
Prostovoljni gasilci z majhne vasi so izdelali opozorilno tablo za prostovoljce, ki se z osebnim avtom odzovejo na intervencijo in se brez opozorilnih luči peljejo v gasilsko postajo. Table so prek gasilske zveze ponujali interventom in dosegli uradno potrditev njihove naprave na pristojnem ministrstvu. Njihove opozorilne table financirajo občine, ki jih predajajo prostovoljnim gasilcem. Ustvarjalnikova mentorska ekipa je projekt podpirala od samega začetka.
SKILLER
SKILLER
Športno aktivni družini se je rodil otrok z downovim sindromom, zaradi česar so bili prisiljeni prilagoditi svoj način življenja. Srednješolec, ki ni želel, da družina neha smučati, je izdelal učni pripomoček za smučanje, ki je njegovemu bratu omogočil, da se poda na sneg. V sodelovanju s šolo smučanja je izdelal način, ki vse začetnike s strahom pred hitrostjo suvereno postavi na sneg. Nastal je podjetniški projekt, ki je ustanovitelju odprl vrata do študija v ZDA.
BE LIFE KOMBUCHA
BE LIFE KOMBUCHA
V okviru podjetniških krožkov je srednješolec svoj hobi – izdelavo pijače kombuča – pripeljal tako daleč, da je vzpostavil proizvodno linijo, začel dobavljati svojo pijačo lokalnim trgovinam ter dosegel, da se prodaja v eni največjih trgovskih verig v državi. Navdih in spodbuda za njegov posel je bila družina – oba starša sta zaradi zdravstvenih težav prisiljena zelo paziti, kaj zaužijeta, zaradi česar je mlad podjetnik ustvaril produkt, ki pozitivno vpliva na zdravje.
Te zanima sodelovanje?

Oddaj prijavo na mentorstvo!

Izpolni polja s svojimi podatki in takoj bomo stopili v stik s teboj.
ali