O nas

KAJ JE USTVARJALNIK

Ustvarjalnik je pospeševalnik mladinskega podjetništva ali ljubkovalno – podjetniški peskovnik. Namenjen je vsem tistim, ki delajo svoje prve podjetniške korake.

Mlade učimo, naj se preživljajo s svojimi veščinami in jih spodbujamo, da iz svojega hobija ustvarijo podjetje. Po srednjih šolah iz vse Slovenije organiziramo mrežo podjetniških krožkov, kjer se dijaki enkrat tedensko srečujejo in v letu dni izpeljejo svoj prvi podjetniški projekt.

REZULTATI NAŠEGA DELOVANJA

V Ustvarjalniku se mladi s tem, ko izpeljejo svoj prvi projekt naučijo, kako uresničiti svoje ideje. Zato verjamemo, da si bodo vedno znali najti priložnosti, bodo bistveno bolj zaposljivi od svojih vrstnikov in se ne bodo bali negotove prihodnosti.

Doslej smo naše programe izvajali že na več kot tretjini vseh srednjih šol v državi, v naših aktivnostih (poletnih taborih, konferencah, delavnicah, izmenjavah…) vsako leto sodeluje 1000 dijakov, predvsem pa nas veseli, da so naši Ustvarjalci v okviru krožkov izpeljali na desetine uspešnih projektov.

DELOVANJE USTVARJALNIKA

CELOTEN PODJETNIŠKI PROGRAM

Jedro našega delovanja so podjetniški krožki, na katerih se mladi prvič srečajo s podjetništvom. Mlade najprej soočimo z izzivi izven učilnice: slikati se morajo z znano osebnostjo, prodati morajo nek izdelek… Kasneje to znanje uporabijo pri razvoju svojega prvega podjetja, ki ga ustanovijo v okviru krožka.

MENTORSTVO POSAMEZNIKOM IN EKIPAM

Mladim pomagamo pridobiti prve poslovne izkušnje in ne skrbi nas, če na svoji poti naredijo kakšno napako. Te so del poti in nujne za učenje. Ustvarjalnikovi mentorji ekipam in mladim podjetnikom pomagajo do poslovnega uspeha s svojimi nasveti, kontakti in usmeritvami.

PESKOVNIK – VSE, KAR JE POTREBNO ZA ZAČETEK

Poleg podjetniških krožkov organiziramo za mlade še številne druge dogodke, izobraževanja in jim obenem nudimo podporo, ki je potrebna za začetek posla. Mladi lahko pri nas dobijo prostor za delo, dostop do ponudnikov storitev, kot so domene, gostovanje, in še mnogo več.